Vuoden urheiluseura julkistetaan 13.1.2022 Urheilugaalassa
Julkaistu: 12.01.2022 14.25

Vuoden urheiluseura julkistetaan 13.1.2022 Urheilugaalassa


Suomen hallituksen 21.12.2021 linjaamien ja AVI:n jouluaatonaattona vielä tiukentamien koronarajoitusten myötä Urheilugaalaa ei voida alkuperäisistä suunnitelmista huolimatta järjestää yleisötapahtumana. Yle Areena ja Yle TV2 välittävät juhlan kotikatsomoihin!

”Olemme seuranneet tiiviisti koronatilanteen kehittymistä ja Urheilugaalan oikeudenhaltijat joutuivat jo toisena vuonna perättäin tekemään päätöksen siitä, että Urheilugaalaa ei yleisötapahtumana voida järjestää. Turvallisuus ja vastuullisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Tärkeänä pidämme myös sitä, että urheilu saa ansaitsemansa arvostuksen”, sanoo gaalan pääsihteeri Riia Martinoja.

”Suomalainen urheilu ja urheilufanit ansaitsevat ilman muuta juhlansa. Takana on upea ja menestyksekäs suomalaisurheilun vuosi. Viime kerran hyvien katsojalukujenkin kannustamana Yle esittää Urheilugaalan suorana tv-lähetyksenä Yle Areenassa ja TV2:ssa”, kertoo Ylen tapahtumapäällikkö Asta Kujala.

Vuoden urheiluseura 2021 -ehdokkaat: Espoon Jäätaiturit, Oulun Voimisteluseura ja Porin Ässät

Vuoden 2021 Urheiluseuraksi ovat ehdolla Espoon Jäätaiturit, Oulun Voimisteluseura ja Porin Ässät. Voittaja palkitaan Uno-pokaalin lisäksi OP Ryhmän lahjoittamalla stipendillä. Suomen Olympiakomitean kokoaman asiantuntijaraadin valitsemien Vuoden urheiluseura -ehdokkaiden on kokonaisuudessaan oltava loistavia. Vuosittain vaihtuvana valintakriteerinä on vuonna 2021 turvallinen toimintaympäristö ja yhdenvertaisuus. Katso ehdokkaiden esittelyvideo Yle Areenasta.