Paluu urheiluun COVID-19-taudin jälkeen
Julkaistu: 15.02.2022 09.23

Paluu urheiluun COVID-19-taudin jälkeen

Suositukset koronavirustaudin jälkeiseen urheiluun paluuseen on päivitetty. Asiantuntijatyöryhmän laatimat suositukset korostavat asteittaista paluuta harjoitteluun. Päivitettyä suositusta oli laatimassa joukko liikuntalääketieteen erikoislääkäreitä sekä urheilukardiologi. Tehdyt suositukset korvaavat Terve urheilija -ohjelman lokakuussa 2020 ja maaliskuussa 2021 julkaisemat ohjeet. Tutkimustietoa koronaviruksesta saadaan lisää ja suositusta päivitetään tarpeen tullen.

Oireeton koronapositiivinen urheilija: Asteittainen paluu harjoitteluun alla olevan ohjeen mukaisesti.

Lievästä koronataudista toipunut urheilija: Harjoitustauko, kunnes ollut viikon oireeton arkielämässä ja oireiden alusta vähintään 10 päivää. Asteittainen paluu harjoitteluun alla olevan ohjeen mukaisesti.

Sydäntuntemuksia tai pitkittyneitä (yli 2 viikkoa) oireita kokenut urheilija: Lääkärin arvio ennen harjoitteluun paluuta.

Lapset: Lasten omaehtoista liikkumista ei tarvitse rajoittaa koronavirustaudin aikana. Ohjattuun harjoitteluun osallistutaan vasta, kun oireiden alusta on kulunut vähintään 10 päivää ja lapsi on jaksanut normaalisti arjen toiminnoissa ilman oireita viikon ajan.

Tutustu ohjeisiin tarkemmin: